Scroll to top

Hoe vocht op te lossen

Elk huis kan om vele redenen last hebben van vochtproblemen, maar er zijn bepaalde dingen die voor iedereen zullen werken om voor eens en altijd van vocht af te komen. Als je jezelf afvraagt: “Waarom is mijn huis zo vochtig?” dan is het vaak vrij eenvoudig om de problemen op te lossen.

De twee belangrijkste redenen voor vocht zijn:

Vocht kan niet ontsnappen

Water komt binnen
Heel vaak veroorzaakt uw levensstijl condensatie en mogelijk schimmelvorming in uw huis. Toen ik opgroeide, was mijn vader kieskeurig over het openen van een raam in de keuken, waardoor hij zich geen stoom liet opbouwen en condensatie op de ramen afveegde. Vroeger werd ik er gek van, maar nu weet ik wat hij probeerde te doen. Toen ik naar een ouder huis verhuisde, begon ik te zien wat er gebeurt als je de opeenhoping van vocht niet bijhoudt zodra de tekenen van vocht verschijnen.

Sommige vochtproblemen, zoals opstijgend vocht (de structurele vochtigheid in de muren die een breuk in de structuur van een gebouw aangeeft, wat resulteert in regenindringing van buitenaf of condensatie van binnenuit), heeft professioneel advies nodig, maar echt opstijgend vocht is zeldzaam.

Hieronder vindt u drie eenvoudige oplossingen om vocht in uw huis te voorkomen.

1) Ventileer uw huis goed

Het is gebruikelijk in de winter om de ramen gesloten te houden, en als gevolg daarvan, met moderne tochtbestendigheid, kan water nergens heen.

Condensatie kan het gevolg zijn van drogen in de droger, baden / douches, of zelfs gewoon uw eigen adem! De ketel kookt en het voedsel dat wordt gekookt, laat stoom en vocht vrij in de lucht, die de koudste plek op uw muren of ramen vinden en condenseren. Vanaf daar is het een kleine stap om vochtig te worden. Het verwijderen van vocht in uw huis betekent soms dat u uw eigen gewoonten verandert en uw levensstijl aanpast.

Al dat water moet ergens heen gaan, en als het er niet uit kan komen, zal het poolen. Misschien heb je wat zwarte schimmel op het plafond van de badkamer of rond kozijnen. Dit is een teken dat de waterdamp niet kon ontsnappen.

Een oplossing is om dubbele beglazing te installeren met twee lagen glas om de isolatie te verbeteren. Dit helpt bij vocht en vermindert het warmteverlies. Als u nieuwe dubbele beglazing hebt, kunt u ook aandringen op druppelroosters en deze open houden. Deze ventilatieopeningen boven aan de ramen geven de vochtige lucht de kans om te ontsnappen, maar je kunt ze altijd afsluiten als en wanneer je maar wilt.

 

2) Koop een luchtontvochtiger

Werkelijk. Het is zo simpel. Een luchtontvochtiger zuigt alle lucht in de kamer aan en perst het vocht dat vocht en schimmel veroorzaakt eruit. Het water verzamelt zich in een kleine emmer in de eenheid die u leegmaakt. Verplaats de luchtontvochtiger door het huis van kamer naar kamer, waar het nodig lijkt. 24-36 uur in elke kamer is voldoende.

Als je huis oud is, zonder vochtbestendige baan (DPC), ziet het er misschien niet uit, ruikt of lijkt het vochtig, maar ik wed dat het daar staat! Mijn huis ziet er fantastisch uit, maar ik heb 24 uur geleden een luchtontvochtiger in mijn slaapkamer geplaatst en het heeft al bijna twee liter vocht uit de lucht gezogen.

Stop vandaag met lijden aan vocht en zoek nu de advertenties voor een ontvochtigende eenheid. Ik zou niet zonder leven.

Draagbare luchtontvochtiger

U kunt draagbare luchtontvochtigers kopen die u eenvoudig kunt verplaatsen, van kamer naar kamer of zelfs van huis naar huis. Onze uitgebreide familie deelt een luchtontvochtiger: we hoeven er niet allemaal een te bezitten!

Post a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *